maandag 14 oktober 2013

Wat kan men van Cádiz verwachten?



Zonder kaart is men niets in Cádiz want de straten zijn slechts smalle steegjes waar men bestendig geplaagd wordt door het verkeer. De enige vluchtwegen zijn de portalen maar soms ziet men rare namen.
Voor de rest zijn er veel historische plaatsen van de paar laatste eeuwen. De meeste zijn enkel nuttig voor plaatselijk, tijdelijk en politiek gebruik zoals de rode duivels.
De Plaza de la Constitucion was het gevolg van zevenhonderd dode helden met een koning die de Constitucion na 4 jaar afschafte. Een mooie plaats!

De basiliek is in deze 3000 jaar oude stad een opeenstapeling van ruïnes die waarschijnlijk niet zal klaar zijn voor de reconquista van de moren is voltrokken. Wist je trouwens dat de westgoten, een andere naam voor Limburgers, er 350 jaar de baas waren na de val van Rome?

Van het beste heb ik geen foto's, enkel de herinnering: van de prachtige lekkere, goedkope tapas op de Plaza San Antonio.

En de oceaan en de burchten zijn natuurlijk overal evenals de walm van de verbrandingsoven voor huishoudelijk afval. De stank komt vanover de oceaan!




Hasta la Vista

We verlaten la Barrosa. Het mooiste strand van de Costa de la Luz. Zeker in oktober is er plaats zat en de temperatuur ligt rond de 25°C.



Een prachtige loopbrug van hotel naar strand.


Ook het zwembad zal ik missen!